Abonelik açtırmak için gerekli evraklar nelerdir?
İlgili dokümanlara buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer abonelikler için gerekli evraklar nelerdir? (Mesken ve enerjisi kesik olan tesisatlar için)
İlgili dokümanlara buradan ulaşabilirsiniz.
Yeni abonelik açtırırken DASK yaptırmam gerekiyor mu?
Belediye Mücavir alanı içerisinde bulunan; 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğal afetler nedeniyle Devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına tâbidir. Bu tür aboneler DASK yaptırması zorunludur.
Güvence bedeli nasıl hesaplanır?
Tesisin veya kullanım yerinin gücü dikkate alınarak, tüketici grupları itibarıyla kWh başına belirlenen birim bedel üzerinden güvence bedeli hesaplanır. Güvence bedeli Birim bedeli her yıl EPDK tarafından yayınlanmaktadır.
Güvence bedelini nereye ödeyebilirim?
Faturamatik Premium Hizmet Noktaları, PTT gişeleri, anlaşmalı bankalar aracılığıyla, internet bankacılığı kullanılarak, Sepaş Cebinde mobil uygulaması üzerinden veya Sepaş Enerji Online İşlemler menüsünden güvence bedeli ödemelerinizi 12 aya varan taksit imkanıyla gerçekleştirebilirsiniz.
Güvence bedelinizi buradan sorgulayabilirsiniz.
Güvence bedelini ‘Teminat Mektubu’ olarak verebilir miyiz?
Güvence bedeli mesken müşterileri hariç olmak üzere, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından teminat vermesi uygun bulunmuş finans kuruluşlarınca düzenlenen süresiz ve kesin teminat mektubu olarak verilebilir.
Aboneliğimi sonlandırmak için ne yapmam gerekiyor?
Sepaş Cebinde mobil uygulamamız veya Online İşlemler menüsü üzerinden Abonelik Sonlandırma işlemini seçerek, E-Devlet Kapısından veya size en yakın Müşteri Hizmetleri Merkezimizden (gerçek kişi ise kimlik belgesi ile; tüzel kişi ise imza sirküleri ile) abonelik sonlandırma başvurusu yaptırabilirsiniz.
Güvence bedeli iadesi nereden gerçekleştirilir?
Tüm PTT Şubelerinden ve Faturamatik Premium Hizmet Noktaları’ndan TCKN ile teslim alabileceğiniz gibi Sepaş Cebinde mobil uygulaması, Sepaş Enerji Online İşlemler menüsü, 444 5 186 numaralı Çağrı Merkezimiz aracılığıyla ve Müşteri Hizmet Merkezlerimize ileteceğiniz adınıza kayıtlı IBAN bilgilerini belirterek veya HayHay uygulamasındaki hesabınıza iadenizi alabilirsiniz.
Kimlerden güvence bedeli alınmaz?
Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 30. maddesi kapsamında Ön ödemeli sayaç tesis eden tüketicilerden ve özel nitelikli kamu kurumları haricinde tüm tüketicilerden Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 25.maddesi gereği güvence bedeli alınmaktadır.
Güvence bedeli nasıl hesaplanır?
Tüketicinin güvence bedeli, kullanım yerinin sözleşme gücü dikkate alınarak, tüketici grupları itibarıyla her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından kW başına belirlenen birim bedel üzerinden hesaplanmaktadır. 100 kW ve üzeri abonelerde Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında hesaplanır.
Görevli tedarik şirketi tarafından fark güvence bedeli talep edebilir mi?
Görevli tedarik şirketi, sözleşme gücü 100 kW ve üzerinde olan tüketicilerden Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin, 5-7 ve 8. nci fıkralarına göre ve kullanım yerindeki güç artırımları karşılığında fark güvence bedeli talep edebilir.
Vefat eden kişinin abonelik iptalini nasıl yapabilirim?
Vefat eden şahısın yakınlarınca (Mirasçılarınca) veraset ilamı, vukuatlı nüfus kayıt örneği veya ölüm belgesi ile şahsen Müşteri Hizmetleri Merkezlerimize abonelik sonlandırma başvurusu yapılması durumunda abonelik tahliye başvurusu alınabilmektedir.