Nasıl Ucuz Elektrik Alabilirim?

Nasıl Ucuz Elektrik Alabilirim?
Tarih: 16.10.2017
Paylaş

Dünyada hızla büyümekte olan nüfus artışı ve daha iyi yaşama arzusu enerji kullanımı ve maliyetini giderek artırmıştır. Hal böyleyken enerji verimliliğini artırmak, tüm dünya için sosyal sorumluluk haline gelmiştir.

Kullanıcılar bilinçli tüketimi öğrendikleri takdirde istikrarlı ekonominin de temeli atılmış olur. Bilinçli alışveriş tekniğinde amaç; çevresel ve psikolojik etkilere aldırış etmeden topluma ve çevreye duyarlı, kaliteli mal ve hizmetleri satın almak, bu yolla sağlık, refah, huzur ve mutluluğu artırmak suretiyle daha iyi bir yaşam standardına ulaşmaktır.

Ucuz Elektrik Almak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler


İndirimli elektrik hizmetinin planlanmasında ilk adım, istek ve ihtiyaçların seçimidir. Herhangi bir tedarikçi ile sözleşme yapmadan önce tüm indirim tekliflerinin aynı şartlarda değerlendirilmesi gerekir. Tedarikçi seçiminde ayırt edici özellikler; fiyat avantajının yanında, fiyatın ve sözleşme şartlarının sürdürülebilirliğidir.

Mevcut koşullara göre çok avantajlı bir teklifte bulunan tedarikçinizin bu avantajı sözleşme sonuna kadar sürdürebilmesi ve bunu sözleşme ile garanti altına alabilmesi önemlidir. Aksi durumda tedarik sürenizin sonunda hiçbir avantajınızın kalmaması veya tedarik süreniz bitmeden sözleşmenizin ve hizmetinizin tedarikçiniz tarafından sonlandırılması gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Sözleşmede tedarikçinizin tutumu da çok önemli bir unsurdur. Teklif alacağınız şirketlerin; çevre duyarlılığı, müşteriye yaklaşımı, bilgilendirme politikaları, sadakati gibi konuları da göz önünde bulundurun. Bu konuda internetten, haberlerden ve enerji şirketlerinden bilgi alabilirsiniz.

Sözleşme Sonrasında Yapılması Gerekenler

Şirketlerin bilgilendirmeleri ve fatura üzerinde yer alan ibareler mutlaka okunmalı, takibi yapılmalıdır.