Mutfakta Enerji Tasarrufu İçin…

Mutfakta Enerji Tasarrufu İçin…
Kategori: Tasarruf
Tarih: 09.05.2017
Paylaş

Günümüzde yemek pişirmek, ihtiyaç karşılamaktan öte bir hobi haline geldi. Mutfakta geçirilen zaman giderek artıyor. Artan zaman ise koca bir enerji kaybını beraberinde getiriyor.


Bu durumda ne yapmalı?

  • Yemekler mümkün olan en az suyla pişirilip tencerenin kapağı sıkı bir şekilde kapalı tutulmalı.
  • Yemek kaynamaya başladıktan sonra ocak iyice kısılmalı.
  • Uzun pişme süresi gerektiren yiyeceklerde basınçlı tencereler tercih edilmeli.
  • Doğru boyutta ve yüksek enerji sınıfı bir buzdolabı kullanılarak düzenli bakımı yaptırılmalı.
  • Yiyecekler pişerken fırın kapağı sık sık açılmamalı.
  • Dondurulmuş yiyecekler, önce oda sıcaklığında çözdürülüp sonra pişirilmeli.
  • Ocaklar ısı verimini sağlamak için daima temiz tutulmalı.
  • Kızartmalarda elektrikli ocak yerine fritöz tercih edilmeli.
  • Mikrodalga fırınların geleneksel fırınlara göre daha az enerji harcadığı göz önünde bulundurulmalı.
  • Tencere ve tavanın çapı, elektrikli ocak çapından düz ve daha büyük olmalı. Böylelikle ısı iletimi artar, enerji kayıpları azalır.

Bonus:

  • Mutfaktan çıkarken ışık kapatılmalıdır!