Kış Aylarında Enerjinizi Yükseltecek Besinler

Kış Aylarında Enerjinizi Yükseltecek Besinler
Kategori: Yasam Tarzi
Tarih: 15.03.2018
Paylaş

Kış aylarında güneşin etkisini azalmasıyla enerji ve mutluluk hislerimiz de azalıyor. Vücudumuzu zinde hissetmemiz için gerekli olan enerjiyi vitamin ve minerallerden aldığımız düşünülürse düzgün bir beslenme programı ile keyifli bir kış mevsimi geçirebiliriz. Kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve enerjinizi yükseltmeye yardımcı olacak besinleri gelin, birlikte inceleyelim.

Muz

Muz; lif, B grubu vitaminleri ve potasyum içeriği ile enerjinizi artırır, yorgunluğunuzu alır ve beslenmenize katkı sağlar. Süt ve yoğurt ile birlikte tüketirseniz lif ve proteinin enerji dolu buluşmasından yararlanabilirsiniz.

Brokoli

Brokoli pek sevilmeyen bir besin olmasa da içinde barındırdığı; A, C, E, K, B6, B2, B3, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, manganez, selenyum ve folat ile birlikte kış aylarında enerjinizi artıracak besinlerdendir. Brokoliye gereken ilgiyi göstermeliyiz. J

Badem, Antep Fıstığı, Ceviz

Badem, antep fıstığı, ceviz gibi çerezler atıştırmalık tabağının vazgeçilmezlerindendir. Yiyecekleri enerjiye çevirmeye yardımcı olan magnezyum, lif ve B grubu vitaminlerinden içerirler. Ara öğünlerinizde miktarlarına (15 adet badem/antep fıstığı veya 3 tam ceviz) dikkat ederek sağlıklı atıştırmalıklar tüketebilirsiniz.

Ispanak

Temel Reis çizgi filminde iştahımızı kabartan ıspanak, içerdiği vitamin ve mineraller sebebiyle vücudumuzda enerji üretiminin tetiklenmesi için ihtiyaç olan besin öğelerine sahiptir. Bol bol ıspanak tüketerek kas sisteminizin gelişimini destekleyebilirsiniz.

Balık

Enerji yükselten besinler listesi balıksız olur mu? Omega 3 kaynağı balık tüketiminizi artırarak yorgunluk hissinin önüne geçebilir, enerjinizi artırabilirsiniz.