Hatıraları Nasıl Saklayacağız? Fotoğraflarınızın Ömrünü Uzatacak Beş Tavsiye

Hatıraları Nasıl Saklayacağız? Fotoğraflarınızın Ömrünü Uzatacak Beş Tavsiye
Kategori: Eglence
Tarih: 18.10.2019
Paylaş

Eskiden albümler vardı.  Şimdi çocuklarımız albüm kelimesinin anlamını telefonlarımızdaki fotoğraflar dosyası zannediyor.  Hem artık albümlere sığmayacak kadar çok fotoğrafımız var. Kimimizde binlerce. Peki onları nasıl ayıracağız? Hangisi saklamaya değer? Onları hayatımızın bir parçası haline nasıl getireceğiz?

  1. Evinizde Bir Duvar Ayırın

Evinizin salonunda ya da çocuklarınızın odasında bir duvarı fotoğraflarınız için ayırın. Çocuklarınız için yapmak isterseniz yaşları kadar çerçeve alın ve her sene için özel bir anıyı duvara asın. Hem kendi gelişimini görsün hem de siz onun nasıl büyüdüğünü görün. Telefonda hızlıca fotoğrafları geçmekten daha akılda kalıcı bir yöntem.

  1. Kendi Belgeselinizi Hazırlayın

Eminim oldukça fazla video çekiyorsunuz. Ailenizin, arkadaşlarınızın hatta kendinizin yüzlerce videosu var. Peki story’e koymak dışında nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda biraz çaba harcayıp aileniz, arkadaşlarınız için bir video belgesel hazırlayabilirsiniz. Tanıştığınız zamanlar, en garip anınız, gezdiğiniz yerler gibi başlıkları çeşitlendirebilirsiniz. Üzerinde daha fazla hazırlık yaptığınız ve bir bütün olarak gördüğünüz için daha uzun süre saklayacağınız kesin.

  1. Kartpostallara Dönüştürün

Telefon hafızanızdan yüzlerce fotoğraflar arasından en özellerini seçip, kartpostal şeklinde baskısını alın. Bunun için kendi yazıcınızı kullanabilir ya da baskı merkezlerinden yardım alabilirsiniz. Sonrasında ailenize, sevdiklerinize notlar yazarak gönderin, hem sizi hem anılarınızı hatırlasınlar.

  1. Instagram Fotoğraflar için Baskı Albüm Yapın

En iyi fotoğraflar Instagram’a konuluyor. Daha uzun süre saklamak için fotoğrafların baskısını alıp Instagram’a özel bir albüm hazırlayabilirsiniz. Tasarıma da özen gösteren biri iseniz albümü uygulama logosu şeklinde yapabilir, like’larınızı fotoğraflar üzerine minik raptiyelerle ekleyebilirsiniz.

  1. Dijital Albüm Hazırlayın

Eğer baskı işleri ile uğraşmak istemiyorsanız, dijital depolama alanı satın alın ve anılarınıza göre saklamak istediğiniz fotoğrafları arşivleyin. Böylece hem telefonunuzda daha fazla yer açar hem de dijital ortamda kayıt tutmuş olursunuz. Özel günlerde sizden fotoğrafları isteyen yakınlarınızla da dijitalden rahatlıkla paylaşım yapabilirsiniz.