Hafızanızı Güçlendirecek Besinler

Hafızanızı Güçlendirecek Besinler
Kategori: Yasam Tarzi
Tarih: 07.02.2019
Paylaş

Günlük hayatın koşturması içerisinde düşünmemiz gereken çok fazla şey birikiyor. Sabah kalktığımız andan akşam yatana kadar halletmemiz gereken işlerin hepsini programlamamız gerekiyor. Tahmin edileceği üzere bu yoğunluk arasında beynimiz bazen kayıt alanını dolduruyor ve unutkanlıklar başlıyor. Bu unutkanlıkların önüne geçmek için uzmanlar, hafıza güçlendirici besinleri belirleyerek işimizi kolaylaştırmaya çalışıyor. Biz de o besinlerin neler olduğunu sizler için derledik.

Ananas

İçerisindeki C vitamini ve mineraller bir yana ananas, vücudumuzun su dengesini sağlıyor. Günde iki dilim yiyeceğiniz ananasla hafızanızı güçlendirmeniz mümkün. Özellikle ezber öncelerinde ananas yemeniz, işinizi oldukça kolaylaştırır. Tiyatro sanatçılarının oyunlarına hazırlanırken sık sık ananas tüketmesi tam da bu sebeple!

Yumurta

Bilinen en yararlı proteinlerden yumurta, her derde deva. Kahvaltılarınızda birer haşlanmış yumurta, anne sütüne eş değer görülüyor ve beyin hücrelerinin gelişimine de katkıda bulunuyor. Düzenli yumurta yemek, hafızanızı güçlendirmesinin yanı sıra zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemek için de var gücüyle savaşıyor

Kara üzüm

Kan yapıcı ve demir sağlayıcı olarak bilinen kara üzüm, hafızanızın açılması için gerekli tüm mineralleri sağlıyor. Kara üzümün hafıza üzerindeki etkisi için Amerika’da yapılan önemli araştırmalar var. Bu araştırmalara göre kara üzüm suyu içen insanlar hafıza testlerinde daha başarılı oluyor. Kısa süreli ve sözsüz hafızaları daha da güçlendiren kara üzüm, aynı zamanda problem çözme yeteneğini de geliştiriyor.

Balık

Beslenme alışkanlıklarınızın yapı taşı olması gereken balık, Omega 3 ve 6 yağ asitleriyle beyninizin çalışmasını sağlıyor ve hafızanızı kuvvetlendiriyor. Burada önemli olan balığınızı mevsimine uygun olarak seçmeniz. Haftada minimum iki kere yemeniz gereken balık,  beyninizin çalışması için gerekli bu yağ asitlerini vücutta kullanmaya imkân tanıyor. Ama pişirirken dikkatli olmalısınız. Fazla pişirirseniz tüm mineralini kaybetmesine neden olabilirsiniz.

Kivi

Tüylü kabuğu ve sevimli görüntüsüyle kivi, aslında hayatımızı kurtarıyor. Antioksidan bakımından oldukça zengin olması beyin sağlımız açısından sevindirici bir gelişme. Bu sayede hafızamızı kuvvetlendirebiliyoruz. Üstelik portakaldan daha fazla C vitaminine sahip ve küçük gövdesinde muz kadar potasyum içeriyor.

Yeşil çay

Sadece yiyecekler değil bazı içecekler de hafızamızı güçlendiriyor. Yeşil çay da bunlardan biri. Uzmanlara göre yeşil çayın hafızayı güçlendirme nedeni,  içerisindeki polifenoller! Bu antioksidanlarla beyinde plak oluşturan protein üretiminin azalmasına yardımcı olurken hafızamızı zayıflatan nöron kayıplarının da önüne geçiyor. Üstelik yatmadan önce içeceğiniz bir bardak çayla mışıl mışıl uyumanız da mümkün.