Elektrik Faturası İndirimi

Elektrik Faturası İndirimi
Tarih: 21.08.2017
Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 2017 yılında serbest tüketici limitini 2 bin 400 kWh’a düşürdü. Bu da aylık ortalama 82 TL tutarına denk geliyor.

Elektrik faturası indirimi, elektrik borcundan yakınanları bir hayli sevindirecek. Yeni düzenleme ile elektrik faturası ödeyen abonelere ‘indirimli elektrik’ kullanmanın yolları açıldı.

EPDK tarafından belirlenen limit ile birlikte 8.4 milyon elektrik abonesi serbest tüketici olma hakkı kazandı. 2017 öncesinde serbest tüketici limiti 3 bin 600 kWh olarak belirlenmişti.

Elektrik Faturası İndirimi Nedir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenen düzenlemeye tabi tarife birim fiyatına belli bir iskonto yapılarak elektrik kullanımına fayda sağlanması, elektrik faturası indirimi ne karşılık gelir. 2017 itibariyle kullanım yerinin yıllık elektrik tüketimi 2400 kWh ve üzeri (aylık ortalama 82 TL ve üzeri) olan elektrik kullanıcıları, “serbest tüketici” unvanını alarak indirimli elektrik kullanma hakkı kazanır.

Sepaş Enerji ile abonelik sözleşmesi imzalayarak geçerli satış tarifesi üzerinden indirimli elektrik fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Abonelik sözleşmesi, elektrik tedarikçisi ve elektrik kullanıcısının ikili anlaşma esaslarına dayanır ve gönüllüdür.

Aylık ortalama 82 TL üzerinde fatura ödeyip “serbest tüketici” oldukları halde indirimli elektrik avantajından yararlanmak istemeyen kullanıcılar, bölgesel olarak bağlı oldukları son kaynak tedarikçilerinden (Görevli Tedarik Şirketlerinden) EPDK tarafından belirlenen düzenlemeye tabi tarife birim bedelleri üzerinden elektrik enerjisi edinmeye devam ederler.

Süreç Nasıl İşler?

Sepaş Enerji web sitesinde bulunan İndiriminizi Hesaplayın butonundan aboneliğinizi taşımanız durumunda elde edeceğiniz karı hesaplayabilirsiniz. Ya da yüksek tüketimlerinize özel alternatif fiyatlar ve avantajlarla ilgili detaylı bilgi için 444 5 186 numaralı Çağrı Merkezimize ulaşabilirsiniz.

Talebiniz doğrultusunda, elektrik tüketimleriniz incelenerek en uygun ve güncel indirimli elektrik kampanyası tarafınıza sunulur. Gerekli evraklar teslim edilir ve abonelik sözleşmesi imzalanır.

Gerekli Evraklar: Elektrik satış sözleşmesi, kayıt formu ve nüfus cüzdanı fotokopisi belgesidir. Şirketler ve tüzel kişilikler için bu evraklara ek olarak imza sirküleri ve vergi levhası fotokopisi istenecektir.