Ebeveynlerin Teknoloji ile İmtihani!

Ebeveynlerin Teknoloji ile İmtihani!
Kategori: Teknoloji
Tarih: 12.10.2018
Paylaş

Teknolojinin faydalari oldugu kadar çocuklarimiz için olumsuz taraflari da var. Teknolojinin dogru kullanimi hakkinda onlara yardimci oluyor musunuz?

Çocuklarin tablet, telefon ve televizyon kullanimina kontrollü izin vermek; iletisim becerilerini ve zeka gelisimini pozitif yönde etkiliyor. Her ailenin sosyal ve fiziki kosullari birbirinden farkli. Hatta teknolojik cihazlar, ebeveynlerin zaman zaman kurtaricisi bile olabiliyor ancak anahtar kelime; “sinir koymak” olmali. Tamamen engelleyemiyorsak bile belirli sinirlar içinde, mesela her gün belli saatler arasinda kullanima izin vermek; izleyecegi videolari, oynayacagi oyunlari önceden seçmek.

Çocugunuza zaman ayirin

Çocugunuzla hem evde hem disarida zaman geçirin. Soguk havada “aman üsür hasta olur” düsüncesiyle evden çikarilmayan çocuklar, evde sikilip teknolojik aletlere yakin durabiliyorlar. En soguk havalarda bile atkilari, bereleri, eldivenleri giydirip ve sokaga çikabilirsiniz. Sicak havalarda zaten parklar, bahçeler çok keyifli!

Oyun oynayin

Evde ise oyun hamuru ve boya kalemleri çocugunuzu, tablet/bilgisayar kullanimindan daha çok yaraticiliga tesvik ediyor. Beraber sarkilar söyleyip eglenmeyi yabana atmayin. Çocugunuzla çocuk olmaktan siz de keyif alacaksiniz. Öte yandan oynayacaginiz oyunlarla çocugunuza bol bol enerji de harcatmis olursunuz ve misil misil bir uykuyu da garantilersiniz.

Kitaplari sevdirin

Ne demis büyüklerimiz, kitapsiz büyüyen çocuk, susuz agaca benzer. Küçücük bebekken ona kitap okuyabilir, biraz daha büyüyüp resimleri anlamlandirmaya basladiginda ise onunla okuyabilirsiniz. Zaman ilerleyince sizin okumaniza firsat vermeden, kendisi hikayeyi size anlatacak.