BİLGİ GÜNCELLEME ONLINE İŞLEMLER

Sepaş Enerji’den Fırsat Eşitliği İçin Önemli Adım

Çalışanlarının yüzde 40’ını kadınların oluşturduğu Sepaş Enerji, enerji sektörü gibi erkek çalışan sayısının fazla olduğu bir sektörde cinsiyet eşitliğini sağlamak için önemli bir ilke imza atıyor. Sepaş Enerji, şirket bünyesinde kadın sayısını arttırmak ve aynı zamanda şirket içi kadınlara yönelik kariyer fırsatlarını iyileştirmek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile işbirliği gerçekleştiriyor.

Enerji sektöründe ilk kez bir firmanın yürüttüğü program kapsamında EBRD ile çalışan Sepaş Enerji, kadın çalışanların “gelenekselin dışında”daki departmanlarda da görev alması konusunda fırsatlar yaratacak.

İş başvurularında ve işe alımlarda kadın oranını yükseltmeyi özellikle hedeflediklerini belirten Sepaş Enerji Genel Müdürü Ondrej Safar “Erkek çalışanların ağırlıklı olduğu bir sektörde faaliyet gösteren bir şirket olarak kadın çalışan oranımız yüzde 40. Bu, yüksek bir oran ancak bizim için yeterli değil. Biz daha çok kadının enerji sektörüne girmesini istiyoruz. Bu yüzden de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile gerçekleştirdiğimiz projenin değerli olduğuna inanıyoruz. Geçtiğimiz ay da İzmit Belediyesi ve Kocaeli İŞKUR tarafından en fazla kadın istihdamı sağlayan şirketlerden biri olarak onurlandırıldık. Sepaş Enerji olarak bu yolda çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz” dedi.