ONLINE İŞLEMLER

100 Yıllık Oyuncaklar Görücüye Çıkıyor

serdavan-bulten

İstanbul Oyuncak Müzesi Sergisi Sakarya’da

Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye genelinde 1,6 milyon müşteriye hizmet veren Sepaş Enerji, 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerini Sakaryalılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Oyuncakların insanlık tarihiyle beraber gelişimini anlatan ve 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, 20 – 29 Ekim tarihleri arasında Serdivan AVM’de ziyaretçilerini nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.

Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında elektrik perakende satış hizmeti veren Sepaş Enerji, Sakarya halkını Oyuncak Müzesi ile buluşturmaya hazırlanıyor. Şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulan Oyuncak Müzesi’nde yer alan ve her dönemin vazgeçilmezi olan farklı oyuncaklar 20 - 29 Ekim tarihleri arasında Serdivan AVM’de sergilenecek.

Sepaş Enerji tarafından Sakarya’da gerçekleştirilecek sergide yüzyıllık geçmişe sahip oyuncaklar yer alacak. Ziyaretçiler ilk uzay temalı oyuncakların 1920’li yıllarda Amerika’da üretilmesiyle 1969 yılında Amerika’nın aya çıkması arasındaki güçlü bağlantıyı ve daha pek çok tarihi bilgiyi oyuncakların diliyle keşfedecekler. Oyuncak dünyasının en etkileyici oyuncaklarından bebek evlerinin de en güzel örnekleri Oyuncak Müzesi Sergisi’nde ziyaret edilebilecek. 1700’lü yıllarda Almanya’da ortaya çıkan bebek evi kültürünün yüz yıllık, en seçkin örnekleri, ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken oyuncaklardan olacak.

Yüz yaşındaki tahta kamyondan, sesten hızlı giden Concorde uçağa kadar ulaşımın tarihine de tanık olacak olan ziyaretçiler, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Japonya’da içine konulan piller ile teknolojik devrimin başlangıcı sayılan oyuncak örneklerini de sergide görebilecek. Oyuncak Müzesi Sergisi’nde yer alacak ‘’Türk Malı’’ oyuncaklar da hatıralarda derin izler bırakan örnekleriyle ziyaretçilerini nostaljik bir yolculuğa çıkaracak.

Sepaş Enerji tarafından Sakarya Serdivan AVM’de sergilenecek Oyuncak Müzesi Sergisi 20 – 29 Ekim tarihlerinde 10.00 – 22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.